Sir Alexander Chapman Ferguson gir seg som manager for Manchester United etter denne sesongen og går heller over i en sportsdirektør / ambasadør rolle. Hva vil dette bety og hvem vil ta over?

Ryktene begynte å gå i går, og i dag kl 10 ble alt bekreftet i en pressemelding fra SAF.

Man kan jo ikke gjøre noe annet enn å applaudere denne mannen og hva han har fått til.

Det store spørsmålet er hvem som tar over. I skrivende øyeblikket gikk Mourinho forbi David Moyes hos bookmakerene. Ellers snakkes det om rekruttering fra egne rekker, Ole Gunnar Solskjær mm.

Hva vil dette bety? Dette vil i første omgang ikke bety så utrolig mye bortsett fra ett nytt ansikt utad. SAF vil fremdeles være i kulissene og ha en hånd med i ALT som gjøres. en ny manager må være villig til å bli styrt gjennom og målt opp mot SAF i alt han gjør. Det er grunnen for at jeg ikke tror Mourinho overtar..

Dessuten med SAF så tett på laget har Manchester United laget seg en fallskjerm. Hvis det ikke funker med ny manager, så sparkes han og SAF overtar umiddelbart. Dermed har United sikret seg på alle punkter for å sikre kontinuiteten i både laget og klubben.

Er det noe fare med det hele? Ja, en ny manager må være villig til å la seg styre av SAF i det han mener og gjør. Jeg tror ikke Mourinho er villig til det, men med Moyes som kommer fra samme sted i Skottland som SAF, kan dette la seg gjøre. Men jeg tror mest på rekruttering fra «egne» rekker, så SAF sin skole forsetter å jobbe i Uniteds rekker. Rosenborg opplevde noe av det samme når Nils Arne Eggen la opp, men forsatte å være i RBKs kulisser. Dette var IKKE positivt for klubben, som slet med å forsette/videreutvikle Eggens kultur med en Eggen i kulissene.

Uansett går vi en spennende tid i møte, med hvem som skal videreføre æraen på drømmenes Teater. Jeg tror ikke det blir Mourinho eller Ole Gunnar Solskjær, men enten Moyes eller en tidligere Unitedspiller.