Sesongen 2014/15 nærmer seg slutten, det vil si at en annen sesosng nærmer seg starten nemlig «Silly Season».

Jeg har laget en topp 10 liste av de mest attraktive spillerene som kan hentes gratis av en annen klubb i sommer. De fleste spillerene har dog kontrakt ut juni, så de kan i teorien fortsatt skrive under for sin nåværende klubb.

10 plass Ron Vlaar (Aston Villa)

Mange hadde kanskje trodd han skulle forlate Villa forrige sommer på bakgrunn av ett fint VM-sluttspill. Han ble tilslutt værende i Villa, denne sesongen kan ikke sies å være en stor suksess for hverken Vlaar eller Villa. Det skal sies at Vlaar har vært en del skadeplaget og har kun fått startet 15 kamper, hadde han vært skadefri hele sesongen hadde det kanskje sett lysere ut for Villa. Jeg mener uansett at de som plukker opp Vlaar i sommer kan sitte igjen med en bra spiller med noen gode sesonger igjen, så lenge han holder seg skadefri.

9 plass Tom Cleverley (Manchester United)

Cleverley har denne sesongen vært på lån i Aston Villa, der ser det ut som han har funnet sitt nivå. Var nok aldri god nok for Manchester United, men han har uansett noe å gjøre å Premier League. Kontrakten med Manchester United går ut i sommer, det ser ut til å gå mot en permament overgang til Aston Villa. De som til slutt sitter igjen med Cleverley har fått en ok spiller som kjenner nivået i Premier League godt.

Bekreftet: Han har skrevet under kontrakt med Everton.

8 plass Nigel De Jong (AC Milan)

Den andre spilleren på denne listen som hadde ett fint VM i fjor sommer. Kontrakten med Milan går ut til sommeren og det ser ut til å gå mot en overgang, har spilt de fleste Milan kampene de siste 2 og ett halvt årene og holder enda nivået godt. Blir spennende å se hva som blir hans neste destinasjon, jeg tror han har noen år igjen i en av de bedre europeiske ligaene.

7 plass Andrea Ranocchia (Inter)

Spennende stopper fra Italia, kun 27 år som er en fin alder for en stopper. Har spilt fast de siste tre årene for Inter i den italienske ligaen, har også startet tre av fem kamper for Italia i EM-kvalifiseringen. Som spiller så er han litt gammeldags stopper med fysikk og taklinker som sine styrker og fart som sin svakhet. Uansett så er det spennende å se hvor han ender opp.

6 plass James Milner (Manchester City)

Dette er en velkjent spiller for alle som følger Premier League. I Manchester City så har han en klar rolle som arbeidsjern. Løpskraft er hans største styrke, han er også fleksibel og kan brukes i flere posisjoner. Han har allerede fylt 29 år, men har nok noen år igjen i Premier League. De tidligste ryktene som går rundt Milner er at det blir Liverpool fra sommeren. Milner er ikke en spiller som vinner deg titler, men man trenger noen slike typer i stallen.

Bekreftet: Han har skrevet under kontrakt med Liverpool.

5 plass Danny Ings (Burnley)

Den yngste spilleren på denne listen med kun sine 23 år. Det har stoppet litt opp får både han og Burnley i ligaen, men Ings har nok vist nok i årets sesong at han er for god for å bli med ned i Championship. Klarer Ings å spille seg inn på ett litt bedre Premier League lag til neste år kan jeg se han score mellom 10-15mål, noe som er mer enn godkjent. Ings vil nok ikke ha vanskelig med å finne seg ny Premier League klubb til sommeren.

Bekreftet: Han har skrevet under for Liverpool.

4 plass Andre-Pierre Gignac (Marseille)

Har scoret jevnt og trutt i den franske ligaen de siste årene, 47 mål på de siste tre sesongene. Er på utgående kontrakt nå, og vil kanskje være villig til å flytte på seg til sommeren. Det er nok siste sjanse til å spille i en annen liga, blir 30 år i desember. Dette kan være ett eventuelt kupp til sommeren, her bør det være høy interresse.

3 plass Andre Ayew (Marseille)

En annen spiller som er i Marseille. Meget spennende Ayem er enda kun 25 år, og bør ha flere gode år foran seg på toppnivå. Har spilt jevnt og godt i fem sesonger for Marseille, jeg tror også han kan være klar for nye eventyr til sommeren. Har vært spennende å få se han i Premier League, og jeg regner med mange klubber har han på blokka si.

2 plass Dani Alves (Barcelona)

Agenten har bekreftet at forhandlingene med Barcelona er over og de ser etter nye potensielle arbeidsgivere. Alves blir 32 år til sommeren, men er fortsatt en meget god høyreback. Mange klubber har vært nevnt som aktuelle, men jeg holder min knapp på PSG(de har dog nettopp sikret seg Aurier på permament basis). Dette vil uansett klubb være en god signering.

Bekreftet: Har skrevet under ny kontrakt for Barcelona.

1 plass Sami Khedira (Real Madrid)

Det har ikke blitt mange kampene på Khedira iår(kun tre fra start i ligaen), men vi vet alle hvilket nivå han har inne. Jeg kanskje satt Khedira på andre plass, men han er faktisk fire år yngre enn Alves. Det Khedira trenger er å legge ett godt grunnlag i pre-season og bli kvitt alle skadeplagene. Klarer den klubben som henter Khedira å få han opp på sitt maksnivå har de signert en god spiller. Det er veldig mange aktuelle kandidater, men jeg holder min knapp på Arsenal(han er også veldig god venn med Özil).

Bekreftet: Har skrevet under for Juventus.

SHARE
Previous articleNorsk målfest i Allsvenskan
Next articleFredagens oppgjør på tv!
Marcus Haukland
Marcus Haukland. 22 år fra Mo i Rana. Sitter på en bachelor i Økonomi, og studerer til Siviløkonomi på Nord Universitet. Jeg har en enorm interesse for fotball og da spesielt Premier League. Twitter: @marcushauk

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!