Det offisielle nettspillet Fantasy Premier League til FA er verdens mest populære Fantasy Football-spill, med over tre millioner spillere over hele verden. Flere tusen av dem er fra Norge. Nå har Football Association (FA) endelig åpnet for spill i sesongen 2017/2018

Fotballblogg1.com har selvfølgelig sin egen liga, som vi dekker behørig i løpet av sesongen. Her kan du også vinne fete premier, som vil annonsert etterhvert.

 

Nettadresse: http://fantasy.premierleague.com/

Ligakode Fotballblogg1: 169957-43371

Fantasy Manager følger du selvfølgelig på Fotballblogg1.com

 

Slik gjør du det – helt enkelt

Hvis du er helt fersk på Fantasy Premier League, kan vi betrygge deg med at det er ganske enkelt å komme i gang med spillet. Det første du må gjøre er å registrere deg på http://fantasy.premierleague.com.

Her taster du inn blant annet navn, fødselsdato, og hvorvidt du ønsker å motta diverse nyhetsbrev. Deretter må du aktivere kontoen via e-postadressen du har oppgitt, før du kan logge inn. Fra velkomstsiden klikker du deg inn på Fantasy Premier League, og videre på «Select your squad».

  • 15 spillere, maks 3 fra samme klubb

Nå skal du velge 15 spillere fra årets Premier League-klubber. Spillerne har fått en verdi av de som har laget Fantasy-ligaen, og du har 100 millioner liksom-pund å bruke totalt. Du kan maksimalt velge tre spillere fra samme klubb.

Spillere som er merket med rødt, oransje eller gult kan være utilgjengelig for den neste kampen.

Kjøp spillerne du vil ha

Til venstre i bildet ser du nå 15 grå fotballdrakter med et plusstegn på brystet. Disse blir erstattet med spillere som du velger i menyen til høyre. Under «Player filters» kan du velge for eksempel ett av lagene, eller at du kun vil vise keepere. Poengsummen som spillerne fikk i fjor vises ved siden av spillerens verdi.

Du har muligheten til å trykke «Auto-Complete», og da fylles alle plassene. Det er imidlertid mye morsommere å velge spillerne selv.

Se opp for skader!

I eksempelet har vi valgt Wayne Rooney fra Manchester United, som er merket med «Player doubtful» (gult ikon). Sannsynligvis er ikke dette så lurt, for hvis han ikke spiller, får vi ingen poeng for ham.

Bruk hodet, ikke hjertet

Et lite tips er å ikke velge lag med hjertet. Du vil tape mange poeng på å ikke ha superspissen til laget du hater på ditt lag, for eksempel. Dessuten lønner det seg å velge spillere som er relativt faste i startelleveren, for ellers får du ikke poeng for dem.

Etter å ha valgt dine 15 spillere (2 keepere, 5 forsvarsspillere, 5 midtbanespillere, 3 angrepsspillere), må du gi laget ditt et navn. Dette vises i tabellen i de ligaene du deltar i. Dette kommer vi tilbake til lengre ned.

Du kan designe draktene til laget ditt ved å trykke «Design your kit».

For å være med fra første runde, må du registrere et lag innen førstkommende lørdag kl. 12.30 (norsk tid). Frem til da har du anledning til å bytte spillere («transfers») uten å få straff.

Normalt kan du bare bytte én spiller per serierunde, men du har også to «Wildcards» i løpet av sesongen. Dette innebærer at du kan gjøre så mange bytter du vil i løpet av en runde, uten å få straff.

 

Slik får du poeng

Spillerne får poeng for å score mål, servere en målgivende pasning, ikke slippe inn baklengsmål, og bare for å spille i kampen. Poengsystemet er imidlertid ganske detaljert. En forsvarsspiller får for eksempel 6 poeng for å score, mens en spiss bare får 4 poeng. I tillegg er det minuspoeng for gule- og røde kort, selvmål og straffebom. Keeperen kan for øvrig få 5 poeng hvis han redder en straffe.

Etter kampen deles det ut bonuspoeng til kampens tre beste spillere. Hvem dette blir avgjøres av et komplisert system – Bonus Points System (BPS) – som blant annet tar med taklinger, skudd på mål, pasningsprosent og så videre. Men det trenger du ikke tenke så mye på, ettersom alt regnes ut for deg, og legges til spillerne dine.

Kapteinen din får doble poeng, så her gjelder det å velge en av dine beste spillere. Du kan velge ny kaptein hver serierunde.

Lykke til!

Når du har opprettet laget ditt og meldt deg inn i en liga, er du klar for sesongen. For å lykkes i Fantasy Premier League-spillet, må du hver uke velge de 11 spillerne som skal starte, velge en kaptein som vil gi deg mange poeng, samt kjøpe nye spillere hvis noen blir skadet eller spiller dårlig.

Og husk å melde deg på Fotballblogg1 sin liga!

153 COMMENTS

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!