Englands kanskje dårligste bevarte hemmelighet ble i sent går bekreftet, en serierunde før slutt, at Roberto Mancini har fått sparken som manager for Manchester City.

Ikke overraskende, så har det pokalløse året fra City vant serien, gjort de griserike eierne utålmodig og sendte Italieneren på hode ut døren. Gjør dette City ett skritt nærmere Chelsea modellen, som da bytter manager hver gang det butter i mot.

Det som er overasker meg stort er timingen på det hele. Hvorfor ikke vente til etter serieslutt, og la det hele gå forbi litt mer i stillhet. Nå kommer utrolig mye fokus på assistent Brian Kidd som skal lede klubben i den siste kampen. Har de en agenda med å gå offentlig med dette, på dette tidspunktet?

Reaksjonen blant de fleste har vært at dette er ganske trist og egentlig litt tragisk. Pengene rår. At mannen klart å hente gullet til den blå siden av Manchester for første gang på 44 år, betydde ikke så mye for sjeikene når han «bare» klarte 2 plass, sølv i Facupen og på hode ut av Champions League. De fleste titter mot Chelsea som bytter manager hver gang de møter en liten motbakke.

Kan det hele være ett motsvar fra den blå delen av Manchester på støyen rundt de rødes managers avgang?

Spekulasjonene går på hvem den nye treneren blir. Malaga sin trener Manuel Pellegrini seiler opp som den heteste kandidaten, men benekter det hele selv på det sterkeste. Mange andre navn er nevnt som Mourinho, Rafa Banitez, Jörgen Klopp osv..

Det vil nok gå en stund før vi har svaret på dette..