I går sprakk nyheten om at Leicester har sparket sin trener Claudio Ranieri etter han førte dem til ett sensasjonelt seriegull i 2016. Vi har sett på hvem vi tror tar over Leicester! 

Les også: Feigt lederskap, eller riktig avgjørelse?

For en opp og nedtur det har vært for Claudio Ranieri: Seriegull med Leicester i 2016, kåret til verdens beste manager for året 2016 i januar 2017 og bare en måned senere blir han sparket. 

Hvem skal ta over Leicester skuten nå, og redde dem fra nedrykk? Allerede til helgen venter kamp mot formsterke Liverpool. Ikke en eneste seier i serien i løpet av 2017 og slått ut av Milwall i cupen. 

FAVORITTEN: Roberto Mancini

Den italienske treneren Roberto Mancici har både spilt for Leicester og har erfaring fra Premier League. Han har vært uten jobb sin han fikk sparken fra Inter Milan etter deres tap mot Tottenham på Ullevål sommeren 2016. 

Han har tidligere uttrykt ønske om å komme tilbake til England, og kan få muligheten her. Dog har ikke den karismatiske treneren trent ett lag som sliter slik om Leicester gjør nå, så det vil bli en ny og stor utfordring. 

 

UTFORDRER: Nigel Pearson

Nigel Pearson var treneren som lagde grunnlaget for Raniere og Leicester sin gullsesong. Fikk Leicester i kjempeform, men dessverre ble han sparket grunnen omstendigheter som involverte hans sønn og en sex-film. Det var tre spillere, inkludert Pearsons sønn, som laget en rasistisk sexvideo på treningsleir i Thailand, noe som gjorde at de fikk sparken i Leicester. Dette gjorde samarbeidet med styret for vanskelig og Nigel Pearson sin kontrakt ble terminert. 

Nigel Pearson er i dag uten jobb etter å ha fått sparken på slutten av 2016 i Derby, men har vært trener for Leicester i 2 perioder og kjenenr klubben inn og ut. I 2008 til 2010, samt sist periode som strakk seg fra 2011 til 2015. 

 

UTFORDRER:  Guus Hiddink

Guus Hiddink har vært uten jobb siden han forlot Chelsea på slutten av forrige sesong. Den 70 år gamle mannen har en CV som de fleste kan misunne Han har hatt suksess med både landslag og klubb, men nå gjenstår det å se om Leicester klarer å lure han ut av pensjonist-tilværelsen. 

 

UTFORDRER: Alan Pardew

Alan Pardew er en respektert nomade i Premier League og kjent for å ta over lag som sliter på tabellen. Alan Pardew fikk sparken i Crystal Palace i desember og er ledig på markedet. 

Således er det normalt for Pardew å komme seg tilbake på hesten igjen, og noe introduksjon på Premier League trener han jo ikke. 

 

UTFORDRER: Gary Rowett

Den tidligere Birmingham-treneren er uten jobb siden han fikk sparken i Desember og har spillekarrierre fra Leicester. Han var i Leicester mellom 2000 og 2002 og fikk 49 kamper og scoret 2 mål. 

Ledig på markedet og kjennskap til klubben gjør at det er lav odds på at Gary Rowett blir Leicester sin nye trener. 

 

Hvem tror DU tar over Leicester?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!