Den 11 serierunden ble avsluttet med en høydramatisk kamp på Old Trafford søndag. Jeg har som vanlig tatt en titt på runden og komme her med 30 fakta / statistikker om den 11 serierunden.

timkrul1. Bruken av engelske spillere er ett hett tema om dagen, og nylig mistet landslagskeeper Joe Hart plassen sin i mål. Dette er krise for England om han ikke finner tilbake til første 11eren. Forøvrig har Newcastle brukt 9 franske spillere i Premier League så langt, men det som er skremmende (for Engelsk fotball) er at 16 Premier League lag har brukt færre engelskmenn enn dette..

2. Den som har brukt flest engelskmenn i Premier League så langt, er West Ham med tallet 10. Fulham har brukt spillere fra 18 forskjellige nasjoner i PL så langt!

3. Aston Villas mål mot Crystal Palace endte en lang 451 minutters scoringsvegring hos lillatrøyene.

4. Alle de siste 16 målene i Premier League har blitt scoret av hjemmelaget.

rickielambert5. Rickie Lambert har den lengste stående rekken med straffespark i Premier League, og satte like så inn nummer 33 av 33 i helgen. Det betyr at han score på ALLE straffene han har tatt som Southampton spiller.

6. For øvirg var dette første kampen Southampton har scoret minst 3 mål på de siste 20 kampene (siden mars!)

7. Southampton har sin beste sesong i toppdivisjonen noensinne etter 11 kamper. (2 poeng over 83/84 hvor de fikk 2 plass)

luis suarez38. Luis Suarez er i støtet om dagen, og har nå scoret 7 mål og 1 assist i hans siste 4 kamper på Anfield.

9. Liverpool har nå scoret 15 mål i 1 omgang denne sesongen, noe som er 3 flere enn neste på listen. Forøvrig var det den 54 gangen Liverpool har scoret 4 mål eller mer i en Premier League kamp. Denne rekorden er kun slått av Manchester United (74), Chelsea (63) og Arsenal (62).

10. Liverpool sin skuddstatestikk mot Fulham, som lød på hele 32 skudd, er rekord i Premier League denne sesongen.

juan_mata11. Chelsea ble reddet av en sent mål i helgen, en tvilsom straffe på overtid. Jose Mourinho er nå ubeseiret i 66 hjemmekamper med Chelsea i Premier League. (51 vunnet og 15 uavgjort)

12. Forøvrig har Chelsea 3 poeng mindre som de hadde på samme tidspunkt i fjor når Di Matteo fikk sparken. Forøvrig har Chelsea sluppet inn mål i 3 hjemmekamper på rad under Mourinho siden oktober 2005.

13. Ravel Morrison sitt mål  var West Ham sitt første mål utenfor London siden 27 April. I Tillegg har Morrison scoret på alle tre skuddene han står registrert med i årets Premier League! Snakk om uttelling!

14. Manchester City er nå det eneste laget som har vunnet alle sine hjemmekamper denne sesongen..

Swansea City v Norwich City15. Hvem scorer flest fra frispark? NORWICH! Siden starten av forrige sesong har Norwich scoret direkte på hele 5 frispark, noe som bare matches av Manchester city.

16. I kampen FØR helgen hadde Norwich 31 skudd på mål og ingen mål. I helgen hadde de 14 skudd og 3 mål.

17. Brad Fridel er ikke den eldste som har spilt i Premier League, en rekord city’s John Burridge har, men han er en av fire som har spilt i PL som 42 åring. (Burridge, Chamberlain, Ogrizovic)

brad_fridel18. Newcastle trives på White Hart Lane. Her har de nemlig klart å vinne hele 8  kamper her i PL historien. Den beste banen for Newcastle på bortebane er dog Villa park, hvor de har vunnet 8 ganger..

19. Luic Remy har nå scoret 7 mål i sine 7 siste PL kamper. Forøvrig har Luic Remy scoret 47% av Newcastle sine mål denne sesongen, som er det høyeste tallet en spiller har i PL.

20. To sider av samme sak. Tottenham skjøt Tim Krul i senk uten å få mål. Tottenhams sine 14 skudd på mål, uten å score, er det meste i en kamp siden 06/07 sesongen. Tim Krul reddet disse 14 skuddene. Det er det meste en keeper har reddet i en kamp siden 06/07 sesongen.

timkrul221. Forøvrig er Tottenham det laget som treffer målet oftest, hele 73 ganger i løpet av sesongen så langt. Og så få mål!

22. Christian Eriksen skapte hele 9 sjanser mot Newcastle, noe som er rekord denne sesongen i PL. Og ingen mål..

23. Jonathan Walters hadde sin 100 kamp på rad i PL i helgen, den lengste pågående rekken av kamper uten avbrudd en spiller har i Premier League.

24. Mathieu Flamini er første spiller til å få 5 gule kort denne sesongen. Forøvrig har han bare blitt avblåst 7 ganger for disse 5 kortene.

flamini25. Sergio Agüero har scoret i hver av sine seks siste kamper i alle konkurranser for Manchester City. Han har scoret hele 9 mål på disse 6 kampene.

26. Sunderland har nå vunnet sine siste 4 hjemmekamper mot Manchester United 1-0

27. Sunderland var forøvrig det siste av 20 PL lagene som klarte å holde nullen i en kamp i årets PL..

28. Stephen Ireland scoret sitt første mål i PL siden desember 2011, altså 680 dager siden!

29. Ryan Giggs, mannen som aldri gir opp, kom inn til sin 50ende kamp mot Arsenal for Manchester United. 36 av dem har vært i Premier League.

robinvanpersie30. Robin Van Persie har nå scoret i de 5 siste kampene mellom Manchester United og Arsenal..