Denne helgen startet endelig Premier League opp igjen. Jeg har samlet 20 tanker, i ren Roy Kvatningen stil, om Premier League runde 1..

Jeg skal ærlig innrømme at jeg likte Roy Kvatningen sine artikler, og kan si med hånden på hjertet at jeg ikke en (av Liverpoolsupporterene) som drapstruet han til å slutte å skrive dem.

1. Åpningskamper er ofte nervøse og derav litt kjedelig. Jeg gikk inn med forventning om 0-0 og 90 dødballer i Liverpool – Stoke, men ble kraftig (positivt) overasket. Begge lagene kjørte fra begynnelsen av, og innen første 10 hadde begge hatt skudd i tverrlegger. Da var det godt å tenke «endelig er Premier League i gang igjen…»

2. Den beste sangen jeg hørte hele helgen var Stoke fansen som sang «WE’RE PASSING THE BAAAALL, WE’RE PASSSING THE BAAAALL»... (Stoke har lagt om stilen med ny manager og spiller ikke den primitive fotballen de gjorde nesten hele sesongen i fjor). Utrolig morsomt og engelsk selvironi på sitt beste..

3. Iago Aspas hadde en fin deby, og er en flott tilvekst til Liverpool. Alikevel var det debutanten Simon Mignolet som nok stjeler overskriftene. Han kunne fort vært syndebukken når han er på bærtur mot Peter Crouch og Robert Huth fyrer ballen i tverrlegger, men ender opp med å bli den store helgen når han redder straffe 2 minutter før slutt.

4. Blitt litt feil å kalle Asmir Begović matchvinner i dag, men med den innsatsen han la ned så kommer han til å vinne mange poeng for Stoke. Han var kampen beste spiller, og det må jo være kjipt å stå en sånn kamp og så får du ikke med deg NOEN POENG..

5. Arsenal hadde ikke den lette starten som de trodde de skulle få. Skal ærlig innrømme at jeg ikke fikk sett hele kampen, pga at noen bestemmer seg for å legge familiebesøk midt i Premier League sesongen (forstå det den som kan). Jeg har forstått så mye at Arsenal fansen ikke var helt fornøyd med dommeren, som hadde en vanskelig dag på Emirates. 2 straffer, 9 gule kort og 1 rødt kort, og ikke minst mange tøffe situasjoner. Staffe nr 1 er ok. Straffe nummer 2 er nok feil, men det er svært vanskelig for dommer siden Koschielny takler både mann og ball, og i tillegg det bakfra.

6. Koscielny ble straffet hardt, med 2 gule som ble rødt. Men Wojciech Szczęsny skulle vært utvist på første straffe, så det går vel opp i opp.

7. Det var flott å se Sagna gå av banen på egne ben etter den horrible landingen. Jeg fikk flashback til Dagfinn Enerly osv og fikk vondt i magen. Håper undersøkelsen av han går bra og at han er tilbake i fotballen med en gang.

8. Manchester United viste hvor god form de er i, og selv om Swansea kanskje var best den første halvtimen var det aldri noe tvil om hvor poengene skulle havne. Robin Van Persie i storslag, og en Wayne Rooney som ble trampeklappet inn på banen. Alikevel er det jeg sitter igjen med, bildet av hele United som jubler for scoring, mens Wayne Rooney går alene for seg selv..

Kanskje sang han på Celine Dion sin ‘ALL BY MYSELF’…

9. I det 51 minutt, tar backen Steven Whittaker med seg ballen, trakler seg gjennom det som er av Everton spillere i veien, curler ballen bak en sjanseløs Tim Howard. Ballen treffer innsiden av stolpen og så treffer Whittaker igjen som forsatte løpet inn i feltet. En scoring som ikke kan forklares godt nok, den må oppleves. Kan for seile opp til å bli rundens mål, men samtidig helt riktig når Nettavisen live skriver: «En absurd mengde flaks for backen!»

10. Ross Barkley – 19 år. Da er han presentert, og noter dere navnet. Han spilte fra start i dag for Everton, og undertegnede hadde han på sitt Tv2 Premier League lag. En perle av en scoring som også er hans første Premier League scoring. Onsdag scorte han også for U21 landslaget i deres kamp mot Skottland.

11. Tottenham imponerte nok ingen denne helgen, men vinner fult fortjent likevel. Med 3 debutanter fra start, og 1 inn etter pause, vil det nok ta noen runder før dette laget får satt seg. Men det er ingen tvil om at Tottenham er forsterket i stallen fra forrige sesong.

12. Tottenham gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste straffe, og allerede første kampen i denne sesongen kom straffen. Det har blitt reddet noen straffer denne runden, men Roberto Soldado puttet denne sikkert i mål.

roberto_soldado

13. Dette var altså Tottenham sin 16 bortekamp i serieåpningsammenheng i  Premier League. Det  er premier League rekord..

14. Capoue fikk 33 minutter i Tottenham debuten sin. Han hadde 6 «interceptions» av ballen, noe som var mer enn hele West Brom (5), West Ham (5) og Sunderland klarte i løpet av 90 minutter. Dette var og det høyeste en Premier League spiller fikk i helgen, så Capoue imponerte nok noen med sine 33 minutter..

Kevin Phillips, Etienne Capoue

15. Kyle Walker hadde 68 velykkede pasninger i løpet av kampen mot Crystal Palace. Dette er mer en Oliver Giroud, Theo Walcott OG Santi Cazorla tilsammen dagen før (61).

16. De som var redd for at Chelsea IKKE skulle melde seg på i toppstriden i år, har nok ingenting å bekymre seg over. Hele innbytterbenken til Chelsea hadde nok spilt fast på Hull sitt lag. Kampen er i realiteten over når Oscar scorer..

17. Mourinho har ALDRI tapt på Stamford Bridge i Premier League. Det virker som denne statestikken skal bare forsette..

jose_mourinho

18. De tre nyopprykkede lagene med totalt 6 skudd på mål – og 0 scorede mål etter den første runden

19. Newcastle hadde en formidabel oppgave foran seg. Innbyrdes før kampen, med Manchester city hjemme var 19-8-1. Den ene kampen de tapte var i 2000 når Newcastle vant 0-1. Nå er statestikken 20-8-1…

manchestercity

20. Det ble nok aldri noen reell kamp på Eitihad Stadium. Men det som virkelig fascinerte meg var måten banen var klippet på.. Med flere sirkler rundt midtsirkelen, og sirkelen som markerer 9 meter fra straffemerket utenpå 16meteren, og firkanter over hele banen ellers. Tommelen opp for banemannskapet på Eitihad Stadium.