Har nå uhøytidelig tatt over Nettavisen og Roy Kvatningen sin 20 tanker om Premier League hvor jeg presenterer 20 løse tanker/tråder om runden som gikk i Premier League..

TV-2-Sport-Premium_1066349iDette er løse tråder, tanker som jeg har samlet meg i løpet av en lang helg med fotball. Om du er enig / uenig så skriv gjerne i kommentarfeltet under.

1. Tv2 sender kun 1 kamp kl 16 på lørdager, noe som betyr at mange ikke får sett sitt lag live hver runde. Denne runden var det Newcastle og West Ham som fikk se sine lag, mens Everton, WBA, Hull, Norwich, Southampton, Sunderland, Stoke og Crystal place må nøye seg med tekstoppdatering på nett eller målene i fotball ekstra kl 20 på lørdagen.

2. Tv2 velger selv hvilke kamp kl 16 på lørdager de sender, noe de nok gjør ut i fra hvor populær lagene er og hvor god de tror kampen kommer til å bli. Derfor er det nok ekstra viktig at lagene spiller god fotball når de først får sjansen. Tror derfor det er lenge til vi ser både West Ham og Newcastle igjen, for kampen var et laaaaaangt gjesp. På 90 minutter ble det registrert 1 skudd på mål, begge lag inkludert..

Yoan Gouffran bommet på åpent mål fra 2 meter helt på tampen av kampen..
Yoan Gouffran bommet på åpent mål fra 2 meter helt på tampen av kampen..

3. Det var en som skrev så fint på facebook gruppen Gode fotballdiskusjoner: «Man snakker om at det er så mye mer underholderne å se på Premier League fotball. Newcastle – West Ham får virkelig det berømte utsagnet «Å se på maling tørke» en ny mening.»

4. Hull var første av de tre lagene som rykket opp som klarte å kapre til seg 3 poeng. Scoret på straffe, som nok var rimelig billig fra begynnelsen av, og holdt ut kampen selv med 1 mindre. Det var dog ingen stor fotballkamp..

Sangbo fikk direkte rødt kort, angivelig for å ha slått til motstanderen
Sagbo fikk direkte rødt kort, angivelig for å ha slått til motstanderen

5. Hull sin scoring var også den første av de tre nyopprykkede lagene som scoret. Crystal Palace scorte mål nummer 2, da tidligere Arsenalspiller Marouane Chamakh ydmyket Stoke sitt stopperpar, men det holdt kun til pause. Til pause ble Stoke buet ut av eget publikum, og fra pause kom gode gamle kjedelige Stoke. Dette resulterte i 2 typiske «stoke-mål», med  pumping av ballen inn i feltet, hodeduellen med Crouch, samt ett langt innkast. Så blir det spennende hvor lenge Mark Hughes klarer å holde denne nye stilen til Stoke..

6. Arsenal var litt uheldig forrige runde, med litt avgjørelser mot seg. Denne runden viste de at er å regne med i toppen i år også, og at man aldri skal avskrive ett lag etter 1 serierunde. Selv om, til Fulham sitt forsvar, var statistikken etter kampen jevnere enn resultatet tilsa. (Men fortjent seier til Arsenal)

7. Det blir spennende å se om Arsene Wenger bruker de midlene han har fått til rådighet for å forsterke laget før 3 september. Selv tror jeg at dette er nødvendig i forhold til antall spillere tilgjengelig i stallen. De trenger nødvendigvis ikke forsterke med verdensstjerner, for de har ett lag som er godt nok til 4 plass som det er (dog ikke utfordre topp 3). Men med cuper, europacup og serie, og med tanke på skader og slitasje når kampene kommer tett utover vinteren kan det blir tøft for en tropp som har blitt rensket mye opp i før seriestart..

8. Oliver Giroud  er i fyr og flamme om dagen (om du tar med pre-season kampene) og kan lett melde seg på som toppscorer-kandidat om denne formen forsetter, selv om det kanskje var Lukas Podolski som stjal showet i dag. Det som derimot gledet meg mest i denne kampen, var John Arne Riise sin første seriekamp for Fulham denne sesongen. «Heldigvis» gjorde skader at Riise fikk starte kampen, og leverte en bra forestilling, selv om det ble 3 baklengs. Flotte raid, og flott bidrag framover.

johnarnerisse9. Darren Bent, en klubbnomade (eller klubbhore om du vil) gikk til Fulham, fra Aston Villa . før sesongen på ett sesonglangt-lån. Han scoret sitt 150 mål i Premier League i helgen, og har dermed scoret for 6 Premier League klubber. I tillegg har han scoret 7 mål i de 9 siste kampene mot Arsenal. På tide han får tilnavnet «Arsenal-dødaren»? Og er det å ha scoret for 6 premier league klubber noe du skryter av? For all del en god prestasjon, men kan det si litt om personaliteten din når du skifter så mye klubb?

10. De blå fra Liverpool har ikke fått den seriestarten som de hadde håpet på, og ligger 4 poeng bak de røde fra Liverpool etter 2 serierunder. 2 uavgjorte etter 2 kamper er fasiten, men der det var fart å spenning forrige runde, var det tamt i dag. Fellaini sitt stangskudd var eneste lyspunkt på en ellers lysfattig dag. Kan Liverpool klare å skaffe seg det forspranget som gjør at de endelig havner foran Everton på tabellen igjen ved sesongslutt, etter 2 år på rad bak?

Marouane-Fellaini

11. Selv om det luktet mer mål fra Everton enn West Brom i dag, så var det langt i fra det angrepsspillet vi så forrige sesong. Og med Fellaini og Baines som hete objekter på ryktebørsen, kan det bety en svakere stall i år enn i fjor..

12. Det lukter faktisk svært lite mål av West Brom om dagen. Spissen Marcus Rosenberg har ikke scoret på 26 kamper..

13. De røde fra Liverpool har fått en topp seriestart, og ikke minst fått en poengvinnende keeper. Simon Mignolet sin redning på slutten av kampen reddet nok en gang poengene for rødtrøyene. Christian Benteke kommer nok til å gremmes over den sjansen i natt, men det var en flott flott keeperredning. Forsetter Simon Mignolet denne formen kan han lett seile opp til å bli årets kjøp i PL..

mignolet2

14. Liverpool virker solide framover selv uten utestengte Suarez, og det blir spennende å se hvem Brendan Rogers vraker om 5 serierunder. Blir det Sturrige, Courinho eller Aspas?

15. Tottenham tok en ny knapp seier, men sikret 3 poeng hjemme mot Swansea. Der Tottenham slet med spisser som ikke scoret i forrige sesong, har de fått på plass Roberto Soldado. Han har nå scoret 5 mål i de 4 kampene han har som Tottenhamspiller (dog 2 har vært på straffer). Kan dette være mannen som tipper tabellplasseringen i fordel Tottenham med tanke på Champions Legue kvalifisering?

townsend

16. I hele forrige sesong fikk ikke Tottenham en eneste straffe. Nå har de spilt 2 kamper, og fått 2 straffer, selv om den siste var av det «bløte» slaget. Det sies av slike avgjørelser «jevnes ut over tid», og det kan jo virke som denne «utjevnings-effekten» allerede har begynt å sette sine spor. Eller påvirkes dommeren av at Gareth Bale, som er kjent for sine ‘dive’, ikke er på banen?

17. Rundens store overraskelse var utvilsomt Cardiff som slo gullkandidat Manchester City. Cardiff kjempet seg til seier på hjemmebane og satte ett skudd i bauen for de lyseblå sjeikene. 2 mål av Frazier Campbell der han viser rå styrke og frykløshet i duellene. Viser dette walisiske laget nok styrke i denne kampen til å hinte om at  de kan være en av de nyopprykkede som holder seg i divisjonen, eller var det en «ute-av-seg-selv-opplevelse»?

hart

18. Joe Hart er Englands landslagskeeper, ung som han er. Dessverre tabber han seg ut litt om dagen, og gjør en grov miss i feltet ved 2ndre scoringen til Cardiff. Siden i går kveld har spekulasjonene gått om Joe Hart er god nok for City, og om han er god nok for Landslaget. Kan Hart finne formen igjen, eller mister han plassen hos nye manageren som gjerne ikke har det samme forholdet til han som forgjengeren hadde. Skal City ta gull, må de ha en matchvinner mellom stengene. Jeg tror at Hart får ha landslagsplassen så lenge han er fast på City, i mangel på bedre alternativer..

Moyes vs Mourinho
Moyes vs Mourinho

19. Er det ikke litt rart egentlig, at kampene vi venter oss stort av ofte blir ganske kjedelige? Denne rundes storkamp var selvfølgelig Manchester United mot Chelsea. To gullkandidater mot hverandre, begge med nye managere. Moyes vs. Mourinho. Moyes sin hjemmedebut. Tidlig i sesongen. Hvem får det første stikket? Kampen var egentlig mest preget av at lagene var mer redde for å tape enn lysten på å vinne. Disiplinerte, defensive og lite angrepsvillige. Chelsea startet uten spiss! «Ekspertene» kalte det en taktisk kamp, jeg kaller det en kamp ingen ville vinne..

Ashley Cole prøvde seg på en reell holywood opplevelse i straffefeltet, men ble utrolig nok ikke straffet med gult kort..
Ashley Cole prøvde seg på en reell holywood opplevelse i straffefeltet, men ble utrolig nok ikke straffet med gult kort..

20. Rooney har blitt linket til Chelsea i lang tid, og Moyes valgte å kjøre med han fra start. Var dette en melding fra Moyes til Mourinho, eller ett svar på Mourinhos utspill tidligere i uken… («Jeg ville latt solgt Wayne Rooney til en rival»)