Her er 20 løse tanker om helgens premier league runde, den 3dje i årets sesong. Om du er enig / uenig så skriv gjerne i kommentarfeltet under.

Sturridge

1. Det virker som å bli linket til en annen klubb er en fin måte å skaffe seg spilletid på om dagen. Manchester Citys Mata har blitt linket til flere klubber den siste uken, og i helgen spilte han sesongens første kamp fra start. Dette så vi forrige runde med Wayne Rooney også.

2. Å møte nyopprykkede lag er Manchester City det beste eksempelet på at ikke alltid er like enkelt. I dag var det tigrene fra Hull som stod for tur, og de gikk ut i fult tempo. Ikke noe tamme tigre der altså, men maskineriet til City tok mer og mer over, og vant uten å imponere noen. Eller jo, frisparket til Toure imponerte nok de fleste. Er dette laget godt nok til å utfordre de røde fra Manchester om gullet? Er de bare «slow starters»? Eller er dette indikasjon på hvordan sesongen kommer til å bli?

3. Som jeg nevnte forrige uke, velger Tv2 selv hvilken kamp kl 16 de vil sende, men kan kun sende 1. Denne gangen var turen kommet til Everton mot Cardiff, som forøvrig ikke ble noe fyrverkeri av en kamp. 0-0 og uten de aller store sjansene eller det briljante spillet. Tror ikke verken Everton eller Cardiff fikk noen nye supportere etter denne kampen..

fellaini

4. Tror heller ikke noen av de to lagene la inn en god søknad for å bli sendt i neste oppgjør som krasjer med andre lørdag kl 16..

5. Forøvrig gjenspeilte dette hele runden kl 16. Det stod 0-0 i 4 kamper helt til det 67 minutt! Når sluttsignalet gikk, var det scoret 3 mål i 4 kamper.. Det vil si ett mål i gjennomsnitt hver 120 minutt! *gjesp*

6. Dette var tredje av tredje uavgjort for Everton denne sesongen (tar vi med fulltid i Ligacupen er det 4de..), og målene uteblir. Første kampen klarte de 2-2, men så har det blitt to 0-0 kamper. Everton virker harmløse foran mål, og mangler en målscorer tydligvis. Forøvrig var det 191. gang siden 1962 at Everton spilte uavgjort 0-0 i Premier League.

7. Everton er bare 2 uavgjortkamper unna rekorden sin fra 1974 med 5 uavgjorte på rad..

8. Kanskje spilte Marouane Fellaini og Leighton Baines sine siste kamper for Everton i dag, for de er sterkt ønsket av tidligere Everton manager Moyes i Manchester United. Personlig ser jeg ikke en spiller som Fellaini i Manchester United, for jeg er litt usikker hvordan de vil bruke han. Egentlig er han en en litt utypisk spiller, litt stor og hengslete for å være midtbanespiller og litt for treig og lite bevegelig for å være spiss..

9. Newcastle scorte sitt første mål i årets Premier League, da Ben Arfa scorte i det 86 minutt og sikret Newcastle sin første seier i Premier League. Det lukter ikke mål av Newcastle heller denne sesongen, så det blir spennende å se hvordan det går med dem utover høsten..

ben arfa

10. Stoke har en jobb med å gå vekk fra gamle spillet sitt for å adoptere den litt mer ballspillende spilltypen. Stoke var tydeligvis fornøyd med uavgjort, og det gikk veeeeeeeldig tregt på Upton Park. Og det var nok en gang en dødball som avgjorde kampen i fordel av Stoke, der Jeremaine Pennant scoret direkte fra en frispark i det 82 minutt. Det friske Stoke vi så i første kampen mot Liverpool er ikke det samme som mønstrer til kamp nå, men vi får krysse fingrene og håpe på at dette fin-spillende Stoke finner tilbake. Jo lengre inn i sesongen vi har kommet, jo mer ligner Stoke på gode gamle kjedelige Stoke, som haler ut tiden fra start og som satser ALT på dødball.

11. Rundens «storkamp» i form av mål kom på lørdagskvelden. Nyopprykkede Crystal Palace inviterte til fest og Sunderland kom. Hele 4 mål og masse sjanser (i andre omgang), kom fra kampen jeg egentlig ikke hadde forventet noe av.. En målrik kamp på en ellers målfattig runde..

12. Søndagen var derbyene sin dag, og først ute var Liverpool mot Manchester United. De to mestvinnende i england, med de to største supporterklubbene i Norge. Liverpool gikk seirende ut av dette oppgjøret, som forøvrig var Liverpools 33. seier mot Manchester United i Premier League siden 1962.

13. Liverpool troner øverst på Premier League tabellen, som eneste lag med 3 seire og 9 poeng. De har vunnet alle sine kamper 1-0, Daniel Sturrige har scoret og blitt matchvinner i alle kampene.. Forøvrig var dette den 219. gang siden 1962 at Liverpool vant 1-0 i Premier League.

daniel_sturrige2

14. Tre spillere har scoret 3 mål i Premier League sålangt, og leder dermed toppscorertabellen. Disse 3 er Christian Benteke (Aston Villa), nevnte Daniel Sturrige og Oliver Giroud..

994916_216224725202873_1772136067_n

15. …som forøvrig avgjorde Søndagens tredje kamp, Nord London derbyet mellom Arsenal og Tottenham. Tottenham som har veldig dårlig statistikk mot nettopp Arsenal når Arsenal spiller hjemme. Kun 2 av de 20 siste kampene på Arsenals hjemmebane har Tottenham klart å stikke av med 3 poeng på..

16. Nord London derbyene har blitt en egen greie, og hele 175 oppgjør (i liga og cup) hadde blitt spilt før helgen. Nå 176 kamper. Av disse har har Arsenal vunnet 75 og Tottenham vunnet 54. Kan dette bli 75-55 når kampen går på White Hart Lane?

17. Tottenham hadde både ballbesittelsen og antall sjanser i kampene, men Arsenal var mer effektive. Ser vi konturene av noe stort på White Hart Lane, eller vil Andre Villa Boas ha problemer med å tilpasse alle nysigneringene til den Engelske stilen?

Étienne Capoue

17 1/2 Både Jack Wilshere og  Étienne Capoue måtte ut med skader. Sistnevte så mest dramatisk ut, der han ble bært ut på båre med oksygentilførsel og varmeteppe. Uansett hvilket lag du liker og ikke liker, er det ingen som liker skadde spillere. Ønsker begge to lykke til og håper å se de på banen igjen snart!

18. Kampen søndag som fikk minst oppmerksomhet, naturlig nok,  var West Brom mot Swansea. Swansea fikk sin første sier for sesongen, og vant hele 0-2. Pablo Hernández ble målgivende OG mål, mens West brom enda har tilgode å score i Premier League. Er dette begynnelsen på slutten for WBA?

Transfer-Deadline-Day

19. I morgen er det Transfer Deadline Day, og klubbene har sin siste sjanse å forsterke klubbene før nyttår. Det er dag forbundet med mye overgangs aktivitet og det blir spennende å følge hele dagen. Tv2 sender fra kl 17, med eget studio..

bale

20. …men den store katten ble sluppet ut av sekken kun 1 time etter kampslutt på Emirates. Sommerens store overgangssaga har fått sin enda, når både Tottenham og Real Madrid gikk ut og bekreftet Gareth Bale sin overgang. Ingen overgangsum er bekreftet, men det er bekreftet at han er blitt verdens dyreste spiller..