Da er helgens Premier League runde over, og jeg har samlet 20 fakta / statistikker om runden. En runde for de spektakulære målene og ikke minst en utrolig scoringsrik runde!

begovic1. Denne rundens mål må utvilsomt være Stoke keeper Begovic sitt mål fra egen 16 meter etter bare 13 sekunder. Men Begovic’ mål er ikke det raskeste målet i Premier League. Den rekorden har Ledley King (Tottenham) med 10 sekunder mot Bradford i 2000/2001-sesongen.

2. Asmir Begovic er den femte keeperen som scorer i Premier Leagues historie. De fire første er Schmeichel, Howard, Friedel, Robinson. Dette gjorde også at keeper Begovic er (sammen med flere) toppscorer for Stoke denne sesongen.

3. Chelsea sliter litt borte om dagen og har bare hatt 3 smultringer i protokollen på de siste 12 bortekampene.

juan_mata

4. Og Jose Mourinho har bare vunnet 2 av sine 9 siste bortekamper i Premier League. I tillegg har Mourinho ikke klart å vinne på alle de 4 kampene han har vært manager på St James park.

5. Forøving slapp Chelsea inn sitt første dødballmål mot Newcastle, og det gjorde dem til den siste klubben i PL denne sesongen til å slippe inn dødballmål.

6. Fernando Torres klarte bare 17 touch på ballen i kampen, som er minst av alle de 21 andre startende..

fernadotorres7. Etter at Joe Hart dummet seg ut i forrige runde, fikk han ikke fornyet tillit. En kamp på benken gjorde forøvrig at han ikke lengre er den spilleren som har flest kamper på rad i PL. Joe Hart sin rekke av kamper på rad endte på 127 (fra April 2010), og den som nå er er rekordholder er Stoke sin spiss, Jon Walters, med 99 kamper.

8. Sergio Agüero har scoret 6 ganger i sine 4 kamper fra start mot Norwich.

9. At Manchester city kan score er det vel liten tvil om. Faktisk så har City scoret flere mål, 28 i tallet, enn både Sunderland (24 skudd på mål) og Cardiff (27 skudd på mål) har skudd på mål denne sesongen

10. Hull mot Sunderland er alltid en kamp å se etter i Premier League, for her blir det alltid action. Det har blitt 6 røde kort på de fire siste møtene mellom lagene.

Lee-Cattermole

11. Lee Cattermole (Sunderland) ble sent av banen for den 7ende gangen i Premier League. Dette er rekord! (sammen med Vieira, Dunne, Ferguson)

12. Sunderland har så langt i sesongen scoret 3 selvmål, som er det samme antallet som alle andre Premier League lagene tilsammen.

13. Faktisk så har 1/4 av de røde kortene (12) blitt gitt til Sunderland denne sesongen.. fustrasjon?

13. Manchester United sin kamp mot Fulham ble tidlig avgjort, og det gjorde godt for scoringstatestikkene til både Wayne Rooney og Robin Van Persie. Wayne Rooney har nå scoret 11 mål mot Fulham, som er den klubben han har scoret flest ganger mot.

rooneyogpersie

14. Robin Van Persie har nå scoret 7 mål på sine 8 siste bortekamper i Premier League. Han har også passert Jimmy Floyd Hasselbaink sin rekord på 127 som den mestscorende Nederlender i Premier League.

15. At Arsenal er i vinden om dagen er ingen tvil om, og faktisk er Arsenal den eneste klubben i Premier League som har scoret i hver enste PL kamp denne sesongen.

16. Pass opp for Aaron Ramsey, mannen som de aller fleste Arsenal supportere ville ha på hodet ut fram til denne sesongen. Nå har mannen scoret 6 mål og har 3 assist på sine siste 7 kamper i Premier League.

17. Walisisk derby er ikke noe vi opplever ofte i Premier League. Det ble ett tett og godt oppgjør, og forsvarspiller Angel Rangel hadde like mange rednigner som både Michel Vorm og Hugo Lloris i dag.

Steven-Caulker

18. Steven Caulker har nå scoret like mange mål på 10 kamper for Cardiff (2 mål) som har gjorde i 44 kamper for Tottenham og Swansea. Forøvrig var det første målet Swansea slapp inn på corner denne sesongen, noe som gjør at bare Chelsea, Everton og West Ham er de klubbene som ikke har sluppet inn mål på corner enda.

hugo_lloris

19. Tottenham er det laget som har flest poeng pr mål (2,22), tett fulgt av Hull (1,75) og Southampton (1,73). Forøvrig er Tottenham det laget i Premier League som har lavest prosent på sine skudd som har endt i mål.

20. 12% av alle Premier league kampene denne sesongen har endt 0-0, som er det høyeste antallet siden 98/99 sesongen.