Er det noe vi liker, så er det fakta om Premier League. Og det finnes vel ikke unødvendig fakta når emnet er Premier League? Kanskje damen mener det anderledes, men for oss gutta har jeg samlet 10 fakta om Premier League du (ikke) vil ha brukt for videre..

jorgen klinsman

1. En engelsk manager har aldri vunnet Premier League..

Alex Ferguson og Kenny Dalglish er skotske. Wenger er fransk, Mourinho er portugisisk, Ancelotti & Manchin er italienerere.

 2. Richard Dunne har laget flest selvmål

Totalen er på ti. Han er for øvrig på toppen når det gjelder antall røde kort også.

3. Det lengste skuddet

Som har gått i mål ble fyrt avgårde av Tim Howard. 93 meter. Han er for øvrig en av fem målvakter som har laget mål i Premier League.

 4. 53 nordmenn har spilt i Premier League

Eller i hvert fall har vært i stallene til Premier League-lag. Bonus: Kun en spiller fra Oman har spilt i Premier League, men han har også spilt i Norge. Komigjen prøv å rams opp alle..

 

5. 62 prosent av alle straffespark gis til hjemmelaget

… og 16 prosent reddes. Slik skal du IKKE ta straffe:

6. Historien gjentar seg

Aston Villa og Blackburn spilte i tidenes første liga i England. De spilte også i første sesong av Premier League. I begge sesongene fikk lagene samme plassering.

Solskjaer

7. Solskjærs rekord

Ole Gunnar Solskjær har rekorden for flest mål av en innbytter. Fire. Mot Forest i 1999.

8. I 2000/1-sesongen ble Liverpool historiske

Klubben ble den første som vant tre forskjellige cuptriumfer i en og samme sesong. I ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen møtte de totalt 4 Premier League-lag før de vant trofeene.

9. Heislaget Swindon

Swindon har rykket ned til nivå 3 to ganger etter å ha vært i Premier League siden serien startet i 1992/3.

10. Premier Leagues eldste spiller & yngste spiller

Den eldste spilleren som har spilt i Premier League er John Burridge. Han var 43 år og 162 dager da han spilte for Manchester City i 1994/5-sesongen. Fra 1993 til 1997 skiftet for øvrig Burridge klubb over 20 ganger.

Den yngste spilleren som har vært på banen i Premier League er Matthew Briggs som var 16 år og 52 dager da han spilte for Fulham i 2007. Hans neste kamp kom i 2010/11-sesongen.